Naučimo o Sarajevu: Razvijanje dječje ljubavi i ponosa prema gradu kroz obilježavanje 6. aprila – Dana grada Sarajeva III dio

💙 U vrtiću, 6. april nije samo običan datum – to je Dan grada Sarajeva! Kroz raznovrsne aktivnosti i sadržaje, djeca imaju priliku da istraže bogatu kulturnu i istorijsku baštinu Sarajeva. Upoznavanje sa građevinskim znamenitostima, tradicijom i pričama koje čine srž ovog grada, ne samo da obogaćuje dječje znanje, već i razvija osjećaj ponosa, pripadnosti i ljubavi prema Sarajevu i njegovim ljepotama.

💛 Vrtići: “Bajka”, “Iskrica”, “Mašnica”

💙💛  Vrtić  “Bajka”

Povodom 6. aprila – Dana grada Sarajeva mališani iz vrtića “Bajka” izradili su grb grada Sarajeva i veliko srce s porukama voljenom gradu.

💙💛 Vrtić “Iskrica”

Povodom 6. aprila – Dana grada Sarajeva mališani iz vrtića “Iskrica” su na nivou vrtića upriličili svečanost u kojoj su doprinos dale sve tri odgojne grupe.

💙💛 Vrtić “Mašnica”

Povodom 6. aprila – Dana grada Sarajeva mališani iz vrtića “Mašnica” prošetala su naseljem uz transparente, crteže, balone kao i pjesme i stihove koje su poklonili svom voljenom gradu. Sve pod motom:
❤️ “Neka poleti ljubav iz Sarajeva!” ❤️

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti