Međunarodni dan štednje I dio

Međunarodni dan štednje obilježava se 31. oktobra, kao sjećanje na Prvi međunarodni kongres štedioničara održan na taj dan 1924. u Milanu.

Veoma je važno da djecu od malena na ispravan način naučimo šta je novac, za šta nam služi, kako ga zarađujemo, te koliko je važno da se štedi i na pravilan način raspoređuje. Djeca koja od malena shvate štednju kao važnu  životnu vrijednost, izrast će u osobe koje će znati cijeniti novac i koje će pravilno raspolagati finansijama.

Vrtići: “Lužani”, “Ljiljani”, “Srećica”

💰Vrtić „Lužani“

Povodom Međunarodnog dana štednje djeca iz vrtića „Lužani“ su posjetili Sparkasse banke, te se upoznala s važnošću štednje. Ovom prilikom su dobili kasice za štednju.

💰Vrtić „Ljiljani“

Povodom Međunarodnog dana štednje djeca iz vrtića „Ljiljani“, odgojna grupa u 5. godini života u pratnji odgajateljica Amine Ćosić i Dženite Ćorić posjetila su poslovnicu Ziraat banke.

Od uposlenika banke imala su prilike saznati sve što ih zanima o čuvanju novca- štednji, bankarskim karticama, štednim računima, sigurnosti štednje i ljudima koji se brinu da njihovi novčići budu na pravi način čuvani.

Veselo druženje završilo je razmjenom prigodnih poklona. Uposlenici su djecu počastili slatkišima i balonima.

💰Vrtić „Srećica“

Povodom Međunarodnog dana štednje,djeca iz vrtića „Srećica“ u 5. i 6. godini života sa učiteljica Suanitom Banda i Đenitom Babović, posjetili su BBI banku, Dobrinja. Djeca su proširila svoja znanja o štednji djece i odraslih.
„Hvala osoblju na ljubaznom gostoprimstvu!“, poručila je Suanita Banda, odgovorna odgajateljica vrtića „Srećica“.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti