Svečano obilježavanje 78. godina postojanja i rada JU “Djeca Sarajeva”

Povodom Dana JU “Djeca Sarajeva” – 25. oktobra i svečanog obilježavanja 78. godina postojanja i rada, upriličen je prigodan program u Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

Ustanova, koji slavi svoj 78. rođendan, naglašava koliko je predškolski odgoj neophodan. S tolikim iskustvom u pružanju brige i obrazovanja najmlađih generacija, Ustanova postaje ključna institucija u zajednici. Ova duga istorija ukazuje na kontinuitet i neprocjenjivu ulogu predškolskog obrazovanja u pripremi djece za budućnost.

Predškolski odgoj pomaže u razvoju vještina, uči djecu o socijalizaciji i interakciji, a također podstiče rani razvoj kognitivnih sposobnosti. Pravilna priprema djece predškolskog uzrasta ključna je za uspješan školski put i kasniji život.

“Važno je naglasiti koliko je predškolski odgoj sada bitan u pripremi djece za izazove modernog svijeta. On postaje temelj za razvijanje vještina koje će im pomoći u budućem obrazovanju i kasnijem životu. Okupili smo se da zajedno proslavimo 78. godišnjicu postojanja i rada JU “Djeca Sarajeva”,  ključne institucije u ovoj dugoj i važnoj priči o razvoju naše djece”, istakla je između ostalog Ilda Bekrić, direktorica JU “Djeca Sarajeva”.

Prisutnim su se obratili Srđan Mandić, načelnik Općine Centar i  Abida Kapetanović, MA Viši saradnik za pedagoške standarde i normative u  Institutu za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo.

Revijalnim program su uveličali svojim impresivnim nastupom mališani iz vrtića “Dunje”, “Košuta”, “Labudovi”, “Srećica”, “Šareni voz”, “Višnjik” i Obavezni program za djecu u godini pred polazak u školu.

Ovo je ujedno bila prilika  za dodjelu zahvalnica penzionisani uposlenicima.

Program su vodile odgajateljice Amela Bašić i Emira Idrizović.

Vrtić “Srećica”

Povodom Dana JU “Djeca Sarajeva” djeca iz vrtića “Srećica”, odgojna grupa u 5. godini života su nastupala s plesnom tačkom “Šubi, dubi”,  učiteljice Suanita Banda i Amra Redžović.

Vrtić “Višnjik”

Povodom Dana JU “Djeca Sarajeva” djeca iz vrtića “Višnjik”, odgojna grupa u 6. godini života su nastupala s recitalom “Dječija prava” i plesnom tačkom “Ima jedna zemlja mala”, te su uručila zahvalnice penzionisanim uposlenicima,  učiteljice Senada Bikić i Alisa Huskić.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti