Nacrtajmo ljubav – kreativna radionica, vrtić “Ilijaš”

“Dječija nedjelja” širom svijeta obilježava se u prvoj sedmici oktobra s ciljem promocije prava djeteta, poboljšanja društvene brige za djecu i jačanja odgovornosti svih subjekata zaštite, kao i upoznavanja šire javnosti sa potrebama djece. Mališani u vrtićima i školama brojnim aktivnostima stavljaju akcenat prije svega na sebe, svoje postojanje i svoja prava.

Kulturno- sportski centar i Radio Ilijaš prigodnim aktivnostima i događajima obilježava “Dječiju nedjelju“. Prva od četiri planirane radionice danas je bila namijenjena djeci iz vrtića “Ilijaš“. Mališani su u okviru radionice pod nazivom “Nacrtajmo ljubav“ pomoću raznih vrsta materijala nacrtali ljubav.

Sanja Fejzić, odgovorni odgajatelj u vrtiću ne krije oduševljenje što su mališani pozvani da učestvuju u ovome projektu.

“Jutros smo se sa vama družili i hvala puno što ste nas pozvali na ovu divnu radionicu koja će i vama i nama biti jedno lijepo pozitivno iskustvo, puni smo emocija,  djeca su zaista blago ovog svijeta. Današnja radionica je bila posvećena ljubavi i crtanju iste, a mi sutra nastavljamo dalje. U okviru „Dječije nedjelje“ pravimo lijepu gradsku paradu sa tri odgojne grupe i transparentima da podsjetimo koliko su bitna djeca i koliko imaju ona prava na divno djetinjstvo, učenje, život i obrazovanje. U srijedu ćemo imati sportski dan, također družiti ćemo se i sa Udruženjem „Budi mi drug“ i sa ŠF „Tempo“ gdje ćemo sa djecom provoditi takmičarske igre. Imat ćemo i Dan humanosti gdje ćemo ostvariti saradnju sa Crvenim križom, posjetiti ćemo ih i njihovi volonteri na primjeran način pokušat će djeci objasniti šta je to pomoć, humanost, šta je to prva pomoć, kako se sve to radi. U petak ćemo imati koncert na nivou vrtića, svake godine imamo aktivnosti i i provodimo ih s puno ljubavi, djeca diče što su dio predškolskog odgoja i obrazovanja. Počinjemo pjesmom koju smo osmislili, svojevrsnom himnom vrtića, djeca će pjevati o svom vrtiću,  o Ustanovi „Djeca Sarajeva“  i pjesma nosi finu poruku da svi dođu tamo gdje drugarstvo vlada, jer bilo ko da dođe u vrtić osjeća se sretno i zadovoljno s nama”, kazala je Fejzić.

Preuzeto sa:

https://radioilijas.ba/u-okviru-djecije-nedjelje-odrzana…/

Slike možete pogledati na linku: 

https://www.facebook.com/100063634657721/posts/pfbid0sy13pL8cahpMgKi7nZqy9bYmVZE1XGpjWRoL5sn2BcRs62Mw9ienQ1zsX84S6N2Bl/?mibextid=cr9u03

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti