Svjetski dan bez automobila!

U vremenu kada sve više pričamo o ugroženosti našeg Eko sistema, vremenu u kojem se prirodni resursi troše neuporedivo više nego što se nadoknađuju, nužno je da se zapitamo kuda idemo i kakva će nam budućnost biti? Kao odrasli, odgovorni smo za ono što činimo, ali i čemu učimo našu djecu? “ (Kamenov, 2004.) 

Svjetski dan bez automobila obilježava se 22. septembra u okviru Europske sedmice mobilnosti. Na ovaj dan širom svijeta se organizuju događaji i atkivnosti u cilju ukazivanja na značaj zaštite životne sredine i poticanje na pješačenje, vožnju biciklom, kao i korištenje drugih alternativnih prijevoza, kako bi pridonijeli boljem i zdravijem načinu života.

Vrtići: ”Umihana Čuvidina“, „Pčelica“

Vrtić ”Umihana Čuvidina“

Svjetski dan bez automobila u vrtiću „Umihana Čuvidina“ obolježili su u cilju ukazivanja na značaj zaštite životne sredine i promovisanja zdravog načina života. Djeca su potaknuta na pješačenje, vožnju biciklom i romobilom, kojom priliko su se zabavila i pokazala svoje vještine i takmičarski duh.

Vrtić „Pčelica“
Svjetski dan bez automobila u vrtiću „Pčelica“ su obilježili organizirajući u dvorištu vožnju na biciklima i romobilima. 

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti