Završeni radovi na uređenju dvorišta vrtića „Slavuj“

Radnici firme „Flex Invest“ d.o.o. Sarajevo okončali su radove na uređenju dvorišta vrtića „Slavuj“, a na osnovu ugovora koji je sklopljen sa Općinom Centar.

Ranije je Općina Centar sklopila sporazum sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i Javnom ustanovom „Djeca Sarajeva“ o saradnji na realizaciji projekta rekonstrukcije vanjskog uređenja objekata vrtića „Višnjik“ i „Slavuj“.

Na osnovu potpisanog sporazuma Općina Centar je izvršila sve potrebne procedure odabira izvođača radova sa kojima je sklopljen ugovor. Također, Općina će finansirati i nadzor nad izvođenjem radova.  

Vrijednost ugovorenih radova u dvorištima oba vrtića iznosi 69.992 KM, a sredstva za ovu namjenu obezbijedilo je Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo. 

Radnici navedene firme nakon završetka zemljanih i betonskih radova pristupili su postavljanju dječijeg i parkovskog mobilijara za sigurnu i bezbrižnu igru mališana. U dvorištu vrtića „Slavuj“ postavljena je mini klackalica, mini ljuljačka, tematski tobogan kao i livena gumena podloga.  

Da podsjetimo, u toku su radovi i na uređenju dvorišta vrtića „Višnjik“.

Preuzeto sa: 
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0hwLWFFHUDQBhPPDTDXF8bRZMZCVNdoCCremJ8x5SNfDbiYzYTyN3XLERe3fT4oEql&id=100063571187750&sfnsn=mo&mibextid=VhDh1V

 

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti