Započeli radovi na uređenju dvorišta vrtića „Višnjik“

Radnici firme „Flex Invest“ d.o.o. Sarajevo započeli su jučer radove na uređenju dvorišta vrtića „Višnjik“, a na osnovu ugovora koji se sklopljen sa Općinom Centar.
Ranije je Općina Centar sklopila sporazum sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i Javnom ustanovom „Djeca Sarajeva“ o saradnji na realizaciji projekta rekonstrukcije vanjskog uređenja objekata vrtića „Višnjik“ i „Slavuj“.

Na osnovu potpisanog sporazuma Općina Centar je izvršila sve potrebne procedure odabira izvođača radova sa kojima je sklopljen ugovor. Također, Općina će finansirati i nadzor nad izvođenjem radova.

Vrijednost ugovorenih radova u dvorištima oba vrtića iznosi 69.992 KM, a sredstva za ovu namjenu obezbijedilo je Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.

Radnici navedene firme počeli su jučer sa zemljanim radovima u dvorištu vrtića „Višnjik“. Nakon završetka zemljanih i betonskih radova uslijedit će postavljanje dječijeg i parkovskog mobilijara za sigurnu i bezbrižnu igru mališana. U dvorištu vrtića „Višnjik“ bit će postavljena mini klackalica, njihalica motocikl, mini ljuljačka, penjalica i parkovska klupa. Planirano je i postavljanje livene gumene podloge kao i panelne ograde.

Preuzeto sa:
https://fb.watch/mEkJ8caOci/?mibextid=RUbZ1f

https://www.centar.ba/vijesti/19542/zapoceli-radovi-na-uredjenju-dvorista-vrtica-visnjik?fbclid=IwAR0QTM9aoxiilFqVzqBViVUc09IelnizHD7j9P7d2ywbBjcYOZphjKgjAbk

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti