Završna svečanost pod nazivom “Sretno, đaci prvaci!” u Domu mladih “Skenderija”

JU Institut za razvoj preduniverziteskog obrazovanja Kantona Sarajevo organizirala je Reviju kulturno-umjetničkog stvaralaštva djece predškolskih ustanova i ustanova za specijalni odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo u školskoj 2022/2023. godini pod nazivom “Predškolski dani”. Dana, 24. maja 2023. godine realiziran je u Domu mladih “Skenderija” treći dan kroz završnu svečanost pod nazivom “Sretno, đaci prvaci!”

Manifestaciju su svojim nastupom uveličala djeca iz vrtića JU “Djeca Sarajeva”, vrtići “Srećica”, “Dječiji Grad”.

Vrtić “Srećica”

Na Reviji kulturno umjetničkog stvaralaštva predškolskih ustanova djece predškolskih ustanova i ustanova za specijalni odgoj i obrazovanje KS pod nazivom “Predškolski dani”, učestvovala su djeca u 6. godini s plesnom tačkom “Svaki dan se Sunce rađa” koju su pripremili s svojim učiteljicama Nihadom Gazibara i Dijanom Letić. Mališani su svojim nastupom izazvali radost, a i po neku suzu radosnicu kod roditelja i gostiju. Sretno đaci prvaci, u vašem novom razdoblju života i školskim danima.

Vrtić “Dječiji Grad”

Na Reviji kulturno umjetničkog stvaralaštva predškolskih ustanova djece predškolskih ustanova i ustanova za specijalni odgoj i obrazovanje KS pod nazivom “Predškolski dani”, učestvovala su djeca u 6. godini sa folklorom, koji su pripremili s svojim učiteljicama Aldijanom Hodžić i Emanom Korjenić. Nastupom su izazvali burne reakcije publike, a za trud su dobili diplomu.

https://youtu.be/gBRmsTrvokU

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti