Dan dječije radosti u vrtićima JU “Djeca Sarajeva” IV dio

Ljepše od sveg blaga ovog svijeta, je osmijeh jednog djeteta.
A. Kadrija

Dan dječije radosti je idealno vrijeme da na licu svakog djeteta zablista osmijeh, da zaigra srce, da dijete bude sretno i zadovoljno, vrijeme za  radost,  druženje i darivanje.
U svim vrtićima JU “Djeca Sarajeva” je obilježen Dan dječije radost. Tom prilikom su odgajatelji priredili za djecu nezaboravne doživljaje uz mnoštvo zabavnih sadržaja edukativnog karaktera. Organizirali su pozorišne predstave, igrokaze, maskenbale…
Vrhunac dječije sreće se ogledao na njihovim licima dolaskom Deda Mraza, koji je za svu djecu darovao paketiće.
 
Sretna Vam Nova 2023. godina!

Vrtići: “Aprilski cvjetovi“ , “Bajka”, “Lužani”, “Radost”

Vrtić “Aprilski cvjetovi“

U vrtiću “Aprilski cvjetovi” su novogodišnje praznike obilježili igrokazom “Kako je zvončić tražio sreću?” i plesom “Patuljci Deda Mraza“ u izvođenju Odgojne grupe u 6. godini života. Djeca su se posebno obradovala druženju sa Deda Mrazom i podjelom paketića.
Uživali su u maskenbalu, ponosno predstavljajući svoje kostime.

Vrtić “Bajka”

Djeca su povodom “Dana dječije radosti” imala priliku da uživaju gledajući novogodišnju predstavu “Novogodišnja bajka“ i dodjeli paketića.

Vrtić “Lužani”

Djeca su povodom “Dana dječije radosti” imala priliku da uživaju gledajući pozorišnu predstavu “Mala snježna priča“ u izvedbi odgajateljica i maskenbalu.

Zahvaljujući načelniku Općine Ilidža, gospodinu Nerminu Muzuru djeci su uručeni novogodišnji paketići.

Vrtić “Radost”

U vrtiću “Radost” povodom “Dana dječije radosti“ odgajatelji su za djecu priredili raznovrsne i edukativne sadržaje.

U ponedjeljak 26. decembra 2022. godine djeca su pravila praznični kolač.
U utorak 27. decembra 2022. godine imali su priliku uživati u nastupu mađioničara i njegovim interesantnim trikovima.
U srijedu 28. decembra 2022. godine za djecu je organiziran maskenbal, kojom prilikom su mališani bili maštovito kostimirani.
U četvrtak 29. decembra 2022. godine odgajatelji su za djecu svih odgojnih grupa osmislili i realizirali pozorišnu predstavu “Tri jelke i Deda Mraz”. Djeca su sa velikom pažnjom pratila predstavu, a vrhunac njihove sreće je izazvao dolazak Deda Mraza.
I na kraju sedmice u petak 30. decembra 2022. godine mališani su uživali u veselom danu, družili se sa drugarima uz muziku plesali i častili.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti