Dan dječije radosti u vrtićima JU “Djeca Sarajeva” III dio

Ljepše od sveg blaga ovog svijeta, je osmijeh jednog djeteta.
A. Kadrija

Dan dječije radosti je idealno vrijeme da na licu svakog djeteta zablista osmijeh, da zaigra srce, da dijete bude sretno i zadovoljno, vrijeme za  radost,  druženje i darivanje.
U svim vrtićima JU “Djeca Sarajeva” je obilježen Dan dječije radost. Tom prilikom su odgajatelji priredili za djecu nezaboravne doživljaje uz mnoštvo zabavnih sadržaja edukativnog karaktera. Organizirali su pozorišne predstave, igrokaze, maskenbale…
Vrhunac dječije sreće se ogledao na njihovim licima dolaskom Deda Mraza, koji je za svu djecu darovao paketiće.
 
Sretna Vam Nova 2023. godina!

Vrtići: “Šareni voz”, “Trešnjica“, “BulbulI”, “Ljiljani”

Vrtić  “Šareni voz”

Dan dječije radosti u vrtiću “Šareni voz”, obilježen je predstavom “Nova godina”. Predstavu su kao iznenađenje za djecu pripremili roditelji i odgajatelji, s tim da su glavni akteri predstave bili roditelji. Uz puno efekata, kuckanje na vratima, prolazak likova između djece, ulazak sa terase, zvono na vratima… izazvali su pravo uzbuđenje i zadovoljstvo kod najmljađih.
Tim vrtića “Šareni voz” želi svima sretnu Novu godinu 2023.  i još puno uzbudljivih projekata u saradnji sa roditeljima.

Vrtić Trešnjica

U okviru “Dana dječije radosti“ u vrtiću  “Trešnjica“ za djecu svih odgojnih grupa realizirana je pozorišna predstava pod nazivom “Novogodišnja čarolija”. Glumce u predstavavi su bile odgajateljice, kostimirane u likove: Stara Godina, Nova Godina i klovnovi. Klovnovi su žalili Staru Godinu koja odlazi, a radovali se Novoj Godini koja dolazi. Deda Mraz se pojavio na kraju predstave i upotpunio je dječije veselje. Mališanima je uručio paketiće i slikao se sa njima.

Dječiji smijeh je odavoa kojiko su sretni.
Na kraju su mališani kostimirani,  maskenbalskim plesom  upotpunili čarobnu atmosferu.

https://youtu.be/-2itsnb_uFY

Vrtić “Bulbuli”

U vrtiću “Bulbuli” povodom “Dana dječije radosti“ održana je interaktivna predstava za djecu koju su izvele odgajateljice i djeca, pod nazivom “Deda Mraz u svijetu bajki”. Djeca su sa velikom pažnjom pratila predstavu, a vrhunac njihove sreće je izazvao dolazak Deda Mraza.

Tim vrtića“Bulbuli”, djeci i roditeljima žele sve najljepše u nastupajućim praznicima!”

Vrtić “Ljiljani”

Povodom obilježavnja Sedmice dječije radosti u vrtiću “Ljiljani” odgajateljice su za mališane organizirale različite sadržaje edukativnog i zabavnog karaktera.

Prvi dan djeca Odgojne grupe u petoj godini života novogodišnje praznike su otvorili maskembalom pod nazivom “U čarobnom svijetu“.

Drugi dan djeca svih odgojnih grupa su imala priliku gledati predstavu “Ko je ukrao zimu?“ koju su pripremile učiteljice vrtića “Ljiljani“, a potom su se zabavili uz interesantan nastup mađioničara.

Poklone i slatkiše djeci je donijela Čarobna vila, te su se počastili, a potom plesali uz prigodan muzički program.

Izradom novogodišnjih čestitki i fotografisanjem u zimskom kutku završili su aktivnosti obilježavanja “Smice dječije radosti”.

https://youtu.be/64pIdtM2VQI

 

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti