Pozorišna predstava „Kućica u šumi“ u vrtiću “Višnjik”

U vrtiću “Višnjik” realizirana je pozorišna predstava „Kućica u šumi“. Predstavu su izvela djeca iz Odgojne grupe u 6. godini života za svoje drugare.

Putem predstave kod glumaca se željelo potaknuti samopouzdanje i samoafirmacija, te uticati na bogaćenje i poboljšanje, kako verbalnog izraza, tako i izraza tijela.

Djeca iz publike su uživala gledajući pozorišnu predstavu, potaknuta im je mašta i saosjećanje, te ljubav prema pozorištu i pozorišnim predstavama.

Reportažu o načinima učenja u vrtiću je snimala TVSA za emisiju “Priče iz vrtića”.

“Vođeni interesovanjima djece odlučili smo se da mjesečna tema za mjesec decembar bude „Priče i bajke za djecu“. Danas su djeca iz starije grupe pripremila pozorišnu predstavu „Kućica u šumi“ za mlađe drugare. Ovakvim predstavama potičemo sve aspekte dječijeg razvoja. U narednom periodu smo planirali posjetiti pozorište”, rekla je između ostalog odgovorna odgajateljica Indisa Klino je za TVSA.

Poslije interesantne i edukativne predstave, djeca su imala mogućnost iskazati svoju kreativnost, maštovitost i znanja putem interesantnih sadržaja u centrima aktivnosti.

Pjesmom o medi su završili današnje aktivnosti u kojima su uživali, ali i puno naučili.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti