Međunarodni dan štednje IV dio

Veoma je važno da djecu od malena na ispravan način naučimo šta je novac, za šta nam služi, kako ga zarađujemo, te koliko je važno da se štedi i na pravilan način raspoređuje. Djeca koja od malena shvate štednju kao važnu  životnu vrijednost, izrast će u osobe koje će znati cijeniti novac i koje će pravilno raspolagati finansijama.

Vrtić “Lastavica”

Povodom Međunarodnog dana štednje, djeca iz Odgojne grupe u 6. godini života iz vrtića “Lastavica” su posjetila Intesa Sanpaolo Banku.
Djeca su imala priliku da se upoznaju sa izgledom banke, prostorijama u banci, radom bankara i pojmom štednja.
Razgovarali su sa uposlenicima banke, postavljali im razna pitanja, te pokazali zavidno znanje o novcu i kako da štede novac. Zajedno su došli do zaključka da je štednja jako važna kako bi ostvarili neke svoje ciljeve i da je banka najsigurnije mjesto čuvanja novca.
Ljubazne uposlenice su djecu počastile slatkišima i poklonile im balone.

Vrtić “Srećica”

Povodom Međunarodnog dana štednje, djeca vrtića “Srećica” iz odgojnih grupa u 4. i 5. godini života su posjetili UniCredit Banku i BBI Banku.
Naučili su šta se radi u banci, kako mogu štediti. Ovom prilikom su dobili prigodne paketiće, loptu i balone. Direktorica poslovnice UniCredit Banke, Dobrinja, gospođa Elma Kurt, je uzvratila posjetu, te je sutradan u znak zahvalnosti donijela tortu i sokiće za mališane iz vrtića.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti