Međunarodni dan štednje III dio

Veoma je važno da djecu od malena na ispravan način naučimo šta je novac, za šta nam služi, kako ga zarađujemo, te koliko je važno da se štedi i na pravilan način raspoređuje. Djeca koja od malena shvate štednju kao važnu  životnu vrijednost, izrast će u osobe koje će znati cijeniti novac i koje će pravilno raspolagati finansijama.

Vrtići: “Iljijaš”, “Lužani”,  “Mašnica”, “Radost”

Vrtić “Iljijaš”
Povodom Međunarodnog dana štednje, vrtić “Ilijaš”, starija grupa djece, zajedno sa svojim odgajateljima su posjetila BBI banku u centru grada. Djeca su imala priliku da se upoznaju sa izgledom banke, radom bankara i pojmom štednje.
Prisutne u banci mališani su oduševili svojim saznanjima o novcu i svrsi koju on ima za društvo.
Mališana su se u vrtić vratili sa prigodninim poklonima od banke uz obećanje, da će svoj džeparac pričuvati za važne stvari, kupovinu slikovnica, igračaka koje će im pomoći pri usvajanju znanja ptrebnih za kvalitetniju pripremu za školu.
“Najveće bogatsvo čovjeka, ipak je znanje i obrazovanje”, poručuju iz vrtića “Lijiaš”.

Vrtić “Lužani”

Povodom Međunarodnog dana štednje, vrtić “Lužani”, Mješovita grupa od 3 godine do polaska u školu, zajedno sa svojim odgajateljicama su posjetila Sparkasse Banku.
Djeca su se upoznala sa izgledom bankom, zanimanjem bankara, sa pojmom štednja, načinima štednje i koje su njene dobrobiti.

Vrtić Mašnica”

Povodom Međunarodnog dana štednje, djeca vrtića Mašnica”, zajedno sa svojim odgajateljicama su posjetila Intesa Sanpaolo Banku.
Djeca su imala priliku da se upoznaju sa ovom profesijom, načinu korištenja njihovih usluga i njihovoj važnosti za funkcionisanje cijelog društva.

Vrtić “Radost”

Povodom Međunarodnog dana štednje, vrtić “Radost”,  odgojne grupe u 5. i 6. godini života posjetili su Raiffeisen Banku i Intesa Sanpaolo Banku. Putem edukativnog i interesantnog druženja djeca su imala priliku da se upoznaju sa izgledom banke, radom bankara i pojmom štednje.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti