“Dobro nam došli!” II dio

Polazak u vrtić je jedan od najvažnijih događaja u djetetovom životu, te mu je potrebno pomoći da što bezbolnije prebrodi odvajanje od roditelja i privikne se na novu sredinu i osobe. 
U vrtićima JU “Djeca Sarajeva” realizirane su svečanosti i radionice pod nazivom “Dobro nam došli!” sa željom da adaptacija novoprimljene djece što brže prođe, te da im boravak u vrtiću bude pun veselih i sretnih  trenutaka.
Djeca i odgajatelji su poželjeli sretan početak novoupisanoj djeci, uz želju da u vrtiću uživaju i dožive pregršt lijepih trenutaka, steknu prijatelje, usvoje znanja i vještine koje će im biti potrebne za dalji rast i razvoj.

Vrtić “Mašnica”
U vrtiću “Mašnica” realizirana je interna svečanost pod nazivom “Dobro došli maleni!” povodom dobrodošlice novoprimljenoj djeci. Djeca starijih grupa su realizovala zabavni program, kao i darivanje poklončića novim drugarima. Svečanost je protekla u lijepoj atmoaferi bez plača, te su sva djeca rado plesala uz muziku. Cilj im je bio, da djeca, družeći se sa drugarima osjete radost i  ljepotu boravka u vrtiću.

Vrtić “Radost”
U vrtiću “Radost” realizirana je radionica za djecu i roditelje pod nazivom “Dobrodošli maleni”  povodom dobrodošlice novoupisanim mališanima od 1 do 2 godine života. Cilj im je bio, da se djeca i roditelji, kroz edukativno druženje osjete dobrodošlim u kolektiv “Radost”.

Vrtić “Višnjik”
U vrtiću “Višnjik realizirana je interna svečanost pod nazivom “Dobro nam došli!”. Djeca iz starijih odgojnih grupa su priredila kolaž program za novoupisane drugare, kako bi im period adaptacije olakšali i izmamili osmijeh na licu. Novi drugari su uživali u programu, te poslije dobijenih poklona od drugara, zajedno sa njima na kraju svečanosti i zaplesali.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti