Mališani iz vrtića JU “Djeca Sarajeva” obilježili  Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine

Upoznavanje djece sa  historijom domovine počinje od djetinjstva. Razvoj patriotizma  kod predškolske djece složen je i dugotrajan proces. Od malena je važno razvijati osjećaj ljubavi i privrženosti svojoj domovini, želju da se služi njenim interesima i spremnost da se čuva i brani.

Vrtić “Biseri”
Mališani iz vrtića “Biseri” povodom Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine prošetali do Spomen – obilježja šehidima i poginulim borcima na Kovačima i položili cvijeće u znak zahvalnosti i sjećanja na naše najbolje sinove.

Vrtić “Mašnica”
Djeca i odgajatelji vrtića “Mašnica” danas su na jedinstven način u prostorijama vrtića obilježili Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine.
Zastave Bosne i Hercegovine, himna, historisjki čas koji je održao pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, muzičke numere  obuhvatalo je današnji program, gdje su djeca imala priliku saznati na koji način i kako je formirana Armija Republike Bosne i Hercegovine, te kroz koje je izazove prolazila u periodu od 1992. do 1995. godine.
“Sretan nam Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine, čuvajmo sjećanje na tekovine njene hrabre, dostojanstvene i pravedne borbe za očuvanje domovine”, poručio je vojnik Šehić.

Vrtić “Lužani”
Mališani iz vrtića “Lužani”
prisustvovali manifestaciji obilježavanja Dana Armije RBiH u  kasarni Rajlovac.

“Umiha Čuvidina”
Mališani iz vrtića “Umihana Čuvidina” obilježili su Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine i ugostili vojnika, roditelja iz Mješovite odgojne grupe od 3 godine do polaska u školu.  Djeca su bila oduševljena uniformom i vještinama koje treba da posjeduje jedan vojnik. Naučili su da svaki vojnik mora biti jak, spretan, izdržljiv, uporan  i hrabar, te da svako dijete zaslužuje da hrabro korača stazom svog djetinjstva.

Vrtić “Vjeverica”
Mališani iz vrtića “Vjeverica” iz odgojnih grupa u 5. i 6. godini života obilježili su Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine odlaskom do Centralnog spomen – obilježja šehidima i poginulim borcima Novog Grada ispred Općine Novi Grad.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti