Općinski nivo 24. Revije kulturno-umjetničkog stvaralaštva djece iz predškolskih ustanova i ustanova za specijalni odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo za školsku 2021/2022. godinu za Novo Sarajevo

OPĆINSKI NIVO 24. REVIJE KULTURNO- UMJETNIČKOG STVARALAŠTVA DJECE IZ PREDŠKOLSKIH USTANOVA I USTANOVA ZA SPECIJALNI ODGOJ I OBRAZOVANJE KANTONA SARAJEVO ZA ŠKOLSKU 2021.- 2022. GODINU  ZA NOVO SARAJEVO  JE ODRŽAN DANA  13.04.2022. GODINE S POČETKOM U 10,00 H U DVORIŠTU VRTIĆA „KOŠUTA“, JU „DJECA SARAJEVA“, SARAJEVO POD POKROVITELJSTVOM MINISTARSTVA ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE KANTONA SARAJEVO.

DJECA SU ŽELJNO I SPREMNO OČEKIVALA DANAŠNJU MANIFESTACIJU NA KOJOJ SU UZ RADOST, DRUŽENJE, VESELJE SA SVOJIM VRŠNJACIMA, ODGAJATELJICAMA, RODITELJIMA, POKAZALA SVU KREATIVNOST I STVARALAŠTVO  KROZ IZRAŽAVANJE RAZLIČITIM UMJETNIČKIM FORMAMA KOJE SU UVJEŽBALI U VRTIĆU SA SVOJIM ODGAJATELJICAMA I SARADNJI SA RODITELJIMA. REVIJA KULTURNO UMJETNIČKOG STVARALAŠTVA DJECE IZ PU I DJECE IZ SPECIJALNIH ZAVODA KS JE OKUPILA  NA DANAŠNJOJ MANIFESTACIJI PREKO 200 DJECE, UČESNIKA  KOJU SU POPRATILI  I POZDRAVILI MNOGI GOSTI I RODITELJI. OPĆINA NOVO SARAJEVO JE DOBEZBIJEDILA OSVJEŽENJE ZA SVU DJECU.

KOSTIMI SU IZRAĐENI U SKLADU TEMATIKE KOJU SU DJECA PRIKAZALA. MNOGO JE BILO  MUZIKE, PLESA, PJESME  PRILAGOĐENE RADU  SA DJECOM PREDŠKOLSKOG UZRASTA,  S CILJEM JAČANJA DJEČIJEG SAMOPOUZDANJA, SAMOSTALNOSTI, STVARANJA  POZITIVNE SLIKE O SEBI,  ŠTO JE I OSTVARENO DANAS NA  OPĆINSKOJ REVIJI. NA DANAŠNJOJ SMOTRI UČESTVOVALI SU VRTIĆI JU „DJECA SARAJEVA“, KAO I CENTAR „VLADIMIR NAZOR“-PREDŠKOLSKI ODJEL „MORE NADE“, JU CENTAR ZA SLUŠNU I GOVORNU REHABILITACIJU, PREDŠKOLSKA USTANOVA„AMEL I NUR“-„NUR“, PREDŠKOLSKA USTANOVA„KID IUS“, PREDŠKOLSKA USTANOVA WALDORFSKI VRTIĆ „KOLIBICA“,-UKUPNO 14 TAČAKA UVRŠTENE U PROGRAM, U TRAJANJU DO  60 MINUTA ZA PREDŠKOLSKI UZRAST.

Program:
https://djecasarajeva.edu.ba/wp-content/uploads/2022/04/NOVO-SARAJEVO-REVIJA-KUS-DJECE-IZ-PU-KS-2021-2022-GODINA_.pdf

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti