Sadnice na dar Gradu Sarajevu

U povodu obilježavanja 6. aprila Dana grada Sarajeva u vrtićima „Vjeverica“, „Lastavica“,  „Dunje“, „Labudovi“,  „Srećica“,  „Dječiji Grad“,  „Kadifica“, „Žubor“ i  „Zeko“ realiziramna je eko akcija u organizaciji Općine Novi Grad, a u saradnji sa predstavnicima KJKP „Park“. Mališani su posadili sadnice Bijelog Jasena, Katalpa, Javora, Tuja, Likvidambara i Čempresa u nadi da će drveće rasti kao što rastu oni i učiniti Grad Sarajevo još ljepšim.
Putem ove akcije pored razvoja ljubavi prema Gradu, potaknut je razvoj ekološke svijesti kod djece, kako bi stekli navike odgovornog ponašanja za zaštitu okoliša i formirali ispravne ekološke stavove.

Vrtić „Vjeverica“
Djeca su u dvorištu vrtića zajedno sa roditeljima, odgajateljima i uposlenicima KJKP „Park“ posadila donirane sadnice drveća od Općine Novi Grad, kao i cvijeća koje su donirali roditelji. Potom su u uljepšanom dvorištu priredili kratki kolaž program, te uz pjesmu i ples čestitati 6. april – Dan grada Sarajeva svim građanima.

Vrtić „Labudovi“
Djeca su pored sadnica drveća posadila i cvijeće, ciklame, te predstavnicima Općine Novi Grad priredili kratki kolaž program u povodu Dana grada Sarajeva. Na kraju ovog edukativnog druženja predstavnicima Općine Novi Grad su uručili album vrtića „Labudovi“ sa dječijim crtežima.

Vrtić „Zeko“
Djeca su u dvorištu vrtića posadila donirane sadnice drveća od Općine Novi Grad.

Vrtić „Žubor“
Djeca iz Mješovitom grupe od 3 godine do polaska u školu su posadili jednu sadnicu Ginko i dvije sadnice Crvena javora. 

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti