Igre na snijegu

Djeca vole snježne radosti, posebno u društvu prijatelja iz vrtića. Oduševljava ih pravljenje Snješka, grudvanje, a posebno pravljenje otisaka vlastitog tijela i valjanje u snijegu.
Dugo očekivani snijeg konačno je pao, a prvi dan bez niskih temperatura odgajatelji iz vrtića “Pčelica” i “Bajka” su iskoristili da u dvorištu vrtića realiziraju temu “Zimske igre”.

Vrtić “Pčelica”
Mališani su sakupili potrebne rekvizite: mrkvu, ugljen, grančice, šal, te različite kape klovna, kauboja, vještica i bili su radoznali kakav će na kraju biti odabir i šta će od toga najbolje pristajati njihovom Snješku.
Uzbuđeni su bili i što će pomoći gladnim ptičicama. Hranilice za ptice koje su napravili od šišarka, margarina i sjemenki za ptice postavili su na drveće u vrtićkom dvorištu, kako bi mogli pratiti pticice koje tamo slijeću u potrazi za hranom.
Razvijati kod djece empatiju i brigu za ptice, posebno u periodu zime kada im je teže pronaći hranu neophodnu za preživljavanje, je ono što, između ostalog, posao odgajatelja čini plemenitim.
Po povratku u vrtić djeca su bila sretna što će pomoći gladnim ptičicama, ali i pomalo zabrinuta, jer su se pitali šta će biti sa njiovim Snješkom.

Vrtić “Bajka”

Djeca iz vrtića “Bajka” su uživala u sunčanom danu i igrama na snijegu, grudvali su se, pravili otiske svog tijela u snijegu, ali najviše su uživali praveći “Snješka Bijelića”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti