Znamenitosti našeg grada Sarajeva

Odgoj je proces, tokom kojeg se u ranoj razvojnoj dobi snažno utiče na izgradnju cjelovite ličnosti djeteta i kada govorimo o kulturi, nemoguće ju je posmatrati izvan tog procesa. „S jedne strane imamo kulturu – svijet presnažan u svojoj simbolici, širini i bogatstvu, s neizmjernim brojem značenja kojim obiluje i sadržaja koje prenosi, dok s druge strane stoji subjekt spoznaje – dijete – čovjek naoružan svojim spoznajnim moćima, da shvati kulturu, prenosi njezine vrijednosti i stvara novu kulturu.“ (Kušćević, 2015.)
Jedna veoma bitna zadaća odgajatelja u predškolskom odgoju i obrazovanju je omogućiti djeci da upoznaju svoj grad i njegove znamenitosti kroz planske aktivnosti, šetnje i posjete kulturnim ustanovama i znamenitostima.
Imajući u vidu tu viziju, odgajatelji iz vrtića „Slavuj“ su sa djecom obišli dio onog što obilježava kulturnu baštinu našeg grada Sarajeva. Prošetali su gradom i vidjeli  su Veliki park i mezarje u Velikom parku, Vječnu vatru, Čeku,  Spomenik maloljetnim borcima Armije BiH, Zetru i stadionu Koševo,  Muzej ZOI ’84, gdje su bili izloženi i radovi od djece iz vrtića Line Zahirović,  Tare Keser, Danie Ćupine i Alija Arnautovića.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti