Djeca su najveće bogatstvo ovog svijeta poručuju mališani iz vrtića “Skenderija”

Već tradicionalno, prva sedmica mjeseca oktobra posvećena je obilježavanju Dječije nedjelje.
Mališani iz vrtića “Skenderija” mnogobrojnim aktivnostima su obilježili Dječiju nedjelju, prije svega stavljajući akcenat na sebe, svoje postojanje i svoja prava.
Program kojim se obilježava Dječija nedjelja je javna manifestacija prava djece na igru, slabodno vrijeme, prava na sopstveno mišljenje…
Njen smisao je da podstakne i afirmiše dječije stvaralaštvo u različitim oblastima njihovih interesovanja i predstavi njihovu kreativnost, a osnovni cilj je da djeca saznaju koja su njihova prava.
Prava djece ne treba i ne smiju da se poštuju samo tokom njihove Dječije nedjelje. Djeca su najveće bogatstvo ovog svijeta, životi koji tek trebaju da spoznaju svijet, zato im pružite što veću pažnju, ljubav i blagostanje. Učinite ih da se vole, poštuju i cijene.
Djeca su i u ovim uslovima korona virusa, koji vlada našom zemljom uspješno realizovali sve planirane aktivnosti.

U cilju obilježavanja Dječije nedjelje u dvorištu vrtića “Mašnica” organizirali su likovnu radionicu pod nazivom “Šareno dvorište”. Djeca su uživala, ali i pokazala svoje likovno umijeće, u tome su im se pridružili roditelji, kako u pripremi tako i u samoj realizaciji. 

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti