“Očuvanje identiteta kroz obrazovanje: Učenje djece o domovini i proslava Dana državnosti BiH”🇧🇦 II dio

🇧🇦 U današnjem dinamičnom svijetu, očuvanje kulturnog identiteta postaje izazov koji traži posebnu pažnju i posvećenost. Jedan od ključnih elemenata u tom procesu je obrazovanje djece o domovini, čime se gradi osnovna svijest o historiji, kulturi i vrijednostima vlastite zemlje. U Bosni i Hercegovini, proslava Dana državnosti dobiva poseban značaj kao prilika za jačanje nacionalnog ponosa i povezivanje najmlađih sa svojim naslijeđem.

U vrtićima JU „Djeca Sarajeva“ realizirane su svečanosti, radionice i posjete u povodu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

🧑‍🤝‍🧑 Vrtići: „Vjeverica“, „Umihana Čuvidina“,  „Trešnjica“, „Žubor“

🧑‍🤝‍🧑 Vrtić „Vjeverica“

🇧🇦 Dan drzavnosti BiH djeca iz vrtića „Vjeverica“ obilježili su plesom, pjesmom, recitacijama, folklorom…

🇧🇦 Dok su mlađe odgojne grupe obilježile u skladu sa svojim mogućnostima, stariji drugari su nas počastili priredbom u Multimedijalnoj sali Opštine Novi Grad Sarajevo.

🧑‍🤝‍🧑 Vrtić „Umihana Čuvidina“

🇧🇦Povodom 25.novembra, Dana državnosti BIH u vrtiću „Umihana Čuvidina“ su realizirali internu svečanost. Ovaj  datum je značajan  za našu državu  i zato od najranijeg uzrasta djecu učimo da vole i poštuju svoju domovinu. Djeca su na najljepši način, kroz pjesmu,ples i recitacije uputili čestitku svojoj domovini, istakla je Arnela Šahat, odgajateljica iz vrtića „Umihana Čuvidina“.

🧑‍🤝‍🧑 Vrtić „Trešnjica“

🇧🇦  Djeca i odgajatelji iz vrtića „Trešnjica“  mjesec novembar posvetili su jedinoj nam domovini, Bosni i Hercegovini. Nastojali smo kod djece buditi i razvijati ljubav prema domovini i osjećaj ponosa zbog pripadnosti istoj. Aktivnosti smo krunisali održavanjem svečanosti posvećenoj Danu državnosti, „Volim te domovino!“

🇧🇦  Djeca su se kroz pjesmu, ples, igrokaz predstavila roditeljima i ostalim gostima koji su uveličali našu svečanost, istakla je Fatima Eminovic, odgajateljica iz vrtića Trešnjica.

🇧🇦 Djeca iz odgojne grupe u 6.godini života učestvovala su na Centralnoj svečanosti povodom Dana državnosti koja je odrzana 21. novembra u Ilijašu s plesom „Kad kažeš Bosna“

🧑‍🤝‍🧑  Vrtić „Žubor“

🇧🇦  Povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine u vrtiću „Žubor“ održana je priredba pod nazivom „Domovino sretan rođendan“ na kojoj su učestvovali svi, od najmlađih do najstarijih mališana vrtića, te su kroz ples, pjesme i recitacije iskazali ljubav prema svojoj domovini.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti